Workshops

Ben je ook nieuwsgierig naar thema’s zoals gezonde voeding,
stress, vitaliteit, motivatie, 
groei en veerkracht.
Ik verzorg diverse workshops voor bedrijven 
en organisaties.

Ik deel graag mijn kennis en ervaringen over de diverse thema’s die ik in mijn leven heb opgedaan en vind het leuk om mensen te inspireren. Dit doe ik door workshops aan te bieden aan werknemers, teams of afdelingen van diverse organisaties. De inhoud ervan wordt op maat gemaakt en afgestemd op de behoefte van de organisatie en werknemers. 

De workshops die ik kan verzorgen zijn: 

  • Gezonde leefstijl 
  • Vitaliteit
  • Stress en burn-out
  • Mindfulness
  • Hoogsensitiviteit 
  • Rouw en verlies

WORKSHOPS

Gezonde leefstijl

We willen het allemaal, gezond eten, voldoende bewegen en regelmatig ontspannen. Maar hoe doe je dat nou precies? Wat is een gezonde leefstijl? Wanneer eet je gezond en heb je voldoende bewogen? Hoe kan je eigenlijk ontspannen of weet je of je voldoende slaap gehad hebt? En belangrijker nog ….. hoe houd je dat allemaal vol?

In deze interactieve workshop word je je bewust van jouw eigen leefstijl. Ik vraag je naar je eigen gewoontes, test je kennis en daag je uit om je eigen gezonde leefstijl te ontwikkelen. Je krijgt inzicht in een gezond eet- en drinkpatroon. Je krijgt zicht op wanneer je voldoende beweegt en welke beweging goed voor je is. Daarnaast kijken we naar hoe je bijtijds kunt ontspannen en kan zorgen voor voldoende slaap. Daarbij besteed ik aandacht aan hoe je je gewoontes kunt veranderen, aan motivatie en valkuilen, om zo je gezonde leefstijl te kunnen volhouden en te integreren in je dagelijks leven. 

Vitaliteit

Vitaliteit, energie om te leven, letterlijk levenskracht.
Wat maakt dat we ons vitaal voelen? Naast het geven van een gezonde boost aan je leefstijl, is het om je vitaal te voelen ook van belang om je mentale en emotionele welzijn te bevorderen én om zinvol te leven. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je meer vitaal bent naarmate je meer regie op je eigen leven voert. Er zijn drie begrippen die hierbij centraal staan, energie, motivatie en veerkracht.

In deze interactieve workshop ontdek je dat vitaliteit om een integrale aanpak vraagt. Je krijgt zicht op je eigen vitaliteit en wat daarmee samenhangt. Ik daag je uit om zelf stappen te zetten om je vitaliteit te bevorderen. Niet alleen de fysieke aspecten van de gezonde leefstijl komen aan bod, zoals voeding, bewegen en ontspannen, maar we gaan nog een stapje verder. We kijken ook naar dingen als waarden, betekenis geven, een doel hebben, ondersteunende relaties, positieve gedachten en tevreden zijn. Alles wat bijdraagt aan je fysiek, mentaal en maatschappelijk welzijn. 

Stress en burn-out

Je kent het wel, de boodschappen moeten nog gedaan worden, file onderweg, de mailbox is vol, de kinderen moeten naar trainen gebracht worden, de constante bereikbaarheid via social media en tussendoor moet je ook nog een fatsoenlijke maaltijd op tafel zetten. Deze spanning is tegenwoordig niet meer op te lossen door te vluchten of te vechten zoals vroeger, maar stapelt zich op. Het altijd maar aan staan kan op den duur schadelijke gevolgen hebben en is te herkennen aan diverse klachten en symptomen.

In deze workshop krijg je inzicht in zaken zoals:

  • Wat is stress?
  • Wat zijn oorzaken en effecten van stress?
  • Welke factoren verklaren individuele verschillen in de reactie op stress?
  • Hoe herken je stress?
  • Hoe gestrest ben jij?
  • Wat is een burn-out?
  • Hoe kan je de invloed van stress op je gezondheid verminderen?

Mindfulness

In ons dagelijks leven worden we meestal gestuurd door twee impulsen:
1. Fijne ervaringen die we graag willen vasthouden.
2. Vervelende ervaringen die we willen vermijden.

Beiden halen ons weg uit het hier-en-nu, omdat we met onze gedachten zijn bij hoe we zouden willen dat het anders is. Zo missen we iedere dag weer een groot deel van onze ervaringen in het moment. En hoe groter het verschil tussen de gewenste- en werkelijke situatie, hoe groter de spanning is die dat met zich meebrengt.

Mensen komen vaak bij mij met een hevig verlangen naar verandering. De tegenstelling is dat pas in aanvaarding, acceptatie en eigenaarschap met ‘wat is’ er ruimte voor verandering ontstaat. Mindfulness helpt je hierbij. Het komt in het kort neer op gerichte aandacht geven, in het hier en nu, op een niet veroordelende wijze. 

In deze workshop krijg je door een combinatie van theorie en zelf ervaren inzicht in:

  • Wat mindfulness is en welke positieve effecten het op je heeft.
  • Welke invloed stress en gedachten op je hebben en hoe je daarmee kunt omgaan.
  • Hoe je je aandacht kunt vasthouden en richten waarop jij wilt.
  • Mindfulnessoefeningen en hoe je deze kan toepassen in de praktijk.  

Hoogsensitiviteit

Ben je gevoeliger voor subtiele prikkels, verwerk je informatie diepgaand en reageer je vaak intens? Dan ben je misschien wel hoogsensitief……

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hoogsensitieve mensen een gevoeliger centraal zenuwstelsel hebben. Ook verwerken ze informatie anders dan mensen die niet hoogsensitief zijn.

In deze workshop wil ik je graag meenemen in de werking van het hoogsensitieve brein. Daarbij komende de volgende onderwerpen aan bod.

  • Wat is hoogsensitiviteit?
  • Hoe weet je of je hoogsensitief bent?
  • Hoe kunnen we hoogsensitiviteit aantonen?
  • Wat is overprikkeling en hoe kun je overprikkeling voorkomen?
  • Hoogsensitiviteit in de praktijk.
  • Wat moet je weten over de omgang met hoogsensitieve mensen?

Rouw en verlies

De invloed van rouw en verlies op onze fysieke, geestelijke en sociale gezondheid wordt vaak onderschat. Beiden horen bij het leven, maar kunnen van het ene op het andere moment je leven totaal op zijn kop zetten. Als je rouwt en verdriet hebt, dan zit je er niet op te wachten dat je wordt verteld dat je je verlies moet verwerken en achter je moet laten. Dat er van je verwacht wordt dat het overgaat en er een einde aan komt. Je hoeft het niet achter je te laten, het helpt je beter om het te integreren in je leven. 

In deze themabijeenkomst krijg je inzicht in hoe we kijken naar rouw, welke rouwstijlen er zijn, waar rouw mee samenhangt. Hoe het kan dat de ene mens er in vastloopt en de ander het een plek kan geven. Wat hindernissen zijn en wat je kan helpen in een rouwproces. 

Rouwen is niet loslaten, maar juist verbinden, ‘anders vasthouden’.

Bovenstaande inhoud van de workshops is een indicatie van de mogelijkheden,
de workshops worden op maat aangeboden.

Contact?

 Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op 

7 + 8 =

Contact

Karlijn van Beest
info@karlijnvanbeest.nl

KvK 78014980